Hemma i London igen och tillbaka till våren känns det som! Efter snålblåsten och det kalla vädret och minus grader på nätterna i Sverige, kom vi hem till 12C idag och grönt , grönt grönt överallt! Denna lila skönhet växer utanför vår dörr! Hörde att det hade snöat i Skåne idag, verkar som om vi åkte vid rätt tillfälle!

Resan igår gick bra fastän vi fick ta bussen till Lund….mormor vinkade av på stationen.

Vi hoppade på ett tidigare tåg i Lund men kom bara till Malmö, där vi fick byta till ytterligare ett tåg som slutligen tog oss till Kastup. Vi hade gott om tid på flygplatsen och hann med både kaffe, danskt wienerbröd och dansk pölsa! M hittade en flygsimulator som hon tyckte var kul!

Vi har verkligen haft en skön & kul semester, lite kyligare än vi hade räknat med men hey ho! Vi har hunnit med att träffa kära vänner, ätit både pizza, fiskgratäng ( my favourite!) och keberulle, fikat med chokladbullar, dammsugare och kanelsnäckor, umgåtts med familj & firat födelsdag och hunnit med att gå ut och ta ett par öl också! Nu när vi hade barnvakt. :-)

Men gud, vad dyrt allt har blivit hemma i Sverige! Nog för att det alltid har varit dyrt men ännu mer märkbart denna gången! Kläder! Shit vad dyrt! Och skor! OMG! Här hade ingen gått och gett £80 för ett par Converse! Aldrig! Och mat ska vi ju inte ens tala om! jag kom på mig sjålv med att gå och jämföra hela tiden….”hade jag verkligen betalt £40 för den här skjortan om det hade varit i London…?”…men folk är fortfarande ohyfsade, så på den fronten är den inte mycket skillnad! :-)

Vi har påskpyntat lite – lite påskris bara, resten bryr jag mig inte om! Och gud, vad mycket kycklingar och tuppar och hönor och fjädrar och ägg oh dekorationer det fanns i Sverige! Här firar man inte alls påsko som hemma, här är det nog mest en ren religiös tradition och man kanske äter nåt gott på påskafton men mer än det brukar inte vi göra i alla fall!

Pimpade rosenbusken utanför lite! :-) Så om det är nån som kör omkring i västra London och ser ett hus med fjädrar utanför så är det där jag bor! :-)

Och om det nu är nån som undrar vad en utlandssvensk mest drar med sig hem….:-)

Sås, kryddor, ost, falukorv, böcker, glasstopping, O’boy, vaniljsås, chokladpudding, schampoo (som M hade fått låna av kusin Emma när de var och simmade och som var sååå bra!!!!) och godis såklart!

Glad Påsk på er allihopa!