Två Veckor

Två veckor i lockdown och ja, det händer ju liksom inte så mycket! Det känns lite som att vara på semester med sovmorron varje dag och inga måsten. Och det är förvånansvärt hur lite tid det behövs för att ens vardag kan ändras och på ett konstigt sätt så känns en del saker helt naturliga nu, vi har vant oss och anpassar livet därefter. och det betyder ju fortfarande inte att det är roligt, för det är det inte! Man pendlar mellan hopp och förvivlan, skratt och gråt, från att ” det är ju egentligen ganska mysigt” till att man vill slita håret av sig i frustration. Vissa dagar är helt ok och visa andra som att titta ner i ett djup hål – just idag känns det någonstans mittimellan. Jag försöker att inte titta på nyheterna och inte läsa tidingar, vilket i sig är ganska svårt.

Idag skulle det ha varit första dagen på Påsklovet men nu spelar det ju liksom ingen roll – alla dagar ser ju nästan likadana ut och det är knappt att man vet vilket datum det är.

Alla på FB är experter och det är ibland ganska kul att läsa folks argument. Dagarna går ganska snabbt ändå men ingen vet när det blir nån ändring. Folk fortsätter att avlida, inga vi personligen känner och just nu i skrivande stund, känner jag 7 st som har haft viruset och tillfrisknat men ingen som har behövt uppsöka sjukhus.

Vi är otroligt lyckligt lottande som bor i hus med trädgård, och som kan va ute i alla fall! Med det fina vädret kommer folks dåliga omdöme och många bryter mot reglerna med att vistas ute så lite som möjligt, och det skulle inte förvåna mig om reglerna blir hårdare framöver.

Jag kommer inte att diskutera vad jag tycker om Sveriges förhållning till allt som har med Corona att göra här på bloggen för jag vill inte bli ovän med folk, och alla har vi ju vår egen åsikt.

Tack till er som hör av sig personligen till oss och frågar hur det är och inte bara går efter vad vi skriver på FB eller Instagram – det uppskattas verkligen! Man känner sig väldigt ensam i det här och avståndet till familj & kompisar känns än större än vanligt! Vi försöker i alla fall hålla ångan uppe, även om det inte alltid känns så lätt, och idag är det en dag när det känns så.

Stay well!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s