5 veckor

5 veckor i Lockdown. En månad och en vecka. 41 dagar officiellt men egentligen lite mer då vår frivilliga lockdown började typ en vecka tidigare.

Ja det låter ju väldigt länge men på sätt och vis känns det inte som så länge – dagarna går ganska fort tycker jag och vi är vana nu! Vissa dagar känns bättre än andra men på det hela taget tycker jag att vi alla håller gott humör – visst fanken är det tråkigt så in i vassen – men det blir ju inte roligare än man gör sig! Vi kollar på serier och filmer på Netflix, bakar….. påtar och städar i trädgården, jag har gett mig fanken på att se alla Star Wars filmerna i rätt ordning (har precis avslutat Episod III). Vi väntar på nya trädgårdesmöbler för att muntra upp lite och trädgården behövde verkligen röjas lite i, speciellt nu när vi spendrar så mycket tid hemma! Vi har betällt en lite pool, om det nu skulle bli en varm sommar och en mer längdragen situation. Minst två veckor till enligt regeringen. Bring it on, bara vi blir av med det!

Vi kör en runda ibland på kvällarna, kör och handlar, kör till någon av de Svenska/Skandinaviska affärerna inne i stan och handlar lite gott, köper Smoothies på Joe & The Juice (som fortfarande har öppet av nån anledning), hjälper en del kompisar med matvaror och tar oss ett snabbt snack på ett par meters avstånd. Förra veckan satte vi ihop ett matpaket till äldsta dottern & hennes pojkvän, och körde hela vägen till östra London för att lämna…skönt att komma ut och skönt att se dom för första gången på 6 veckor…med social distancing såklart!

Vi har varit och hälsat på kattungar – en kompis till oss tog hand om två katter och hon visste inte att den ena var gravid, så nu har hon 5 kattungar på köpet! Så söta och så små, redo att lämna mamman om ca 3 veckor och då flyttar två utav dom hem till äldsta dottern J och hennes pojkvän!

Och får man lov att säga att på sätt och vis är det ganska skönt?? Inga speciella måsten och ingen stress. Vardagstempot har dragits ner avsevärt och för oss, som i normala fall lever i 180, är det faktiskt skönt. Speciellt efter förra året med dödsfall och begravningar och bry med hus och försäljningar…kan det nog va bra för oss som familj att trappa ner totalt. Ingen stress inför viktiga prov för dottern M, som annars nog hade varit ett nervöst vrak vid det här laget, och nu sätts betygen av deras lärare istället för av främlingar som inte ens känner dom.

Varje ute-tillfälle uppskattas mer, att köra hem längs med Thamsen inne istan med nerullade rutor och känna den ljumma vinden i ansiktet…för många ljumma vindar har det varit här på sistone, för det mesta rena sommarvärmen.

Man uppskattar små saker mer, som när nån ringer eller skicka en WhatsApp. Man får hålla mer på humöret och vara lite mer tålmodig. Tråkiga saker kan vänta tills imorron och vad gör väl lite damm i hörnet – vi är ju i alla fall friska!

Stay Well.

En reaktion på ”5 veckor

  1. Katrin

    Så fina beskrivningar du ger; både av läget och känslorna. Jag blir glad av din positiva inställning i en förändrad tillvaro. Många kramar K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s