Dag 51

Officiellt dag 51 i Lockdown. 7 veckor och två dagar.

De senaste dagarna har känts kämpiga och fruktansvärt tråkiga, men man får ju acceptera att vissa dagar känner man sig mindre glad och jag tror det lättaste är att låta sig vara sur, ledsen, frustrerad, uttråkad och helt enkelt ha en dålig dag. Vissa dagar är ju helt enklet bara så. Mycket funderingar och konstiga drömmar om nätterna. Kommer tillvaron någonsin se ut som den gjorde innan? Hur kommer samhället att se ut? Hur kommer vår vardag att se ut? Men förändringen behöver ju nödvändigtvis inte vara negativ – förändring kan ju va bra också. Och innerst inne tror jag att en förändring kommer att va bra, ta påsen och skaka om den ordentligt, för det var mycket med livet och samhället ”innan” som inte alls var bra. Universums sätt att tala om för oss att det hade blivit lite för mycket av det goda. Ta hand om oss själva bätte och vår omgivning, våra medmänniskor och att hjälpa varandra mer.

Vi har ju bara på en kort tid börjat uppskatta små saker mycket mer. Som att ta tillvara på vår familj och dra ner tempot.

Men vissa dagar är ju glada också! Vi var inne istan en runda häromdan, visserligen kallt, grått och eländigt men på vägen hem hittade vi ett öppet cafe! Första köpekaffet på mer än 7 veckor och det piggade upp rejält! Fler ställen börjar öppna nu, bara för take away men ändå. Beteende med ansvar. Håll avstånd.

Och vi får nu vistas utomhus utan tidsrestriktioner. Inte bara motionera utan också spendera tid i parker etc – sola och sitta ner ett tag. Så vi ska nog försöka ta en dagstur här och var för att komma ut lite mer, kanske ner till havet eller nåt.

Men nej, kul är det fortfarande inte – det kan man ju inte påstå.

Vi har varit inne istan och jobbat ett par gånger de senaste veckorna och det är så konstigt att se West End utan så mycket folk. Inga turister! Men också skönt på nåt vis! Ett London för oss som bor här.

Att köra och handla är veckans höjdpunkt. Förra veckan köpte vi plantor från en privatperson via Facebook, för alla Trädgårdsland har varit stängda men idag har de visst öppnat igen. Med avstånd. Alltid med avstånd!

Stay Well!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s