58 dagar

58 dagar nånting eller lite mer än 8 veckor i Lockdown. Det har ju blivit en vana nu att saker inte är öppet men speciellt NU när vädret är bättre tar det emot att man inte kan gå ut och luncha eller sitta ute på puben och ta en öl nån kväll!

Vår stackars pub i slutet på vår gata förblir stängd och mörk. Man saknar nästan de där stofilerna som hängde där var och varannan kväll! Pubens Torsdags Quiz är nu Virtuellt och vi är många som samlas framför datorn varje torsdag – för nån veckan sen var jag Quizmaster och satt och pratade för mig själv rakt in i datorkameran – en märkig upplevelse men kul! Och nej, vi kör inte via Zoom…. OM man är Quizmaster måste man sätta ihop hela Quizzet, vanligtvis runt en 50 frågor i olika katergorier men det var kul att sammanställa, så det gör jag nog om!

Vi har varit inne i stan och jobbat några gånger den senaste tiden och varje gång är det mer folk ute. Fortfarande köer till det mesta men fler och fler cafeer och restauranger öppnar upp fast för take away only. Men det finns ju tillgängligt i alla fall nu!

Dottern M träffade sina kompisar förra veckan och ska faktiskt göra det idag också, med social distancing of course! Men det är viktigt för henne att de i alla fall kan ses nu efter typ 7 veckor ifrån varandra, dom som annars hänger ihop som ler och långhalm. Oroliga tider för dom när vi fortfarande inte vet hur Universiteten ska funka i höst men vi får ju ta det som det kommer! Chin up och göra det bästa av situationen!

Och i lördags levererade vi kattungar! Vi hämtade 2 små knyten hos vår kompis Polly och körde en timma österut till vår dotter J och hennes pojkvän. Dom hade ju inte sett kattungarna förutom på bild och via Facetime. Men det gick bra och kattungarna har kommit till ro lite nu, vilda men så små och söta! Ripley och Angus. Dottern M fick följa med en stund in till storasyster och jag & mannen min körde ner till en park vid Thamsen mittemot Greenwich. Kaffe köpt på en bensinstation och sittandes på en bänk i solskenet, kändes det nästan som en vanlig dag. För en stund i alla fall. För allt är ju inte som vanligt och kommer kanske inte bli det igen heller.

Vi beställde nya trädgårdsmöbler från Jysk för ett tag sen och häromdagen kom de äntligen! Woop Woop! Och det blev rysligt bra! Så nu kan vi sitta lite mer ordentligt i trädgården och njuta av det fina sommarvädret vi har just nu – idag ska det bli 27C!

Stay well!

En reaktion på ”58 dagar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s