Midsommar & 88 Dagar

Glad Midsommar då….inte för att vi firar Midsommar precis – jag slutade med det för mååånga år sen, det var liksom ingen som var vidare intresserad längre och för mina barn är det en tradition som inte betyder någonting för dom. Jag bryr mig inte om det heller precis men såklart, om vi hade bott i Sverige hade det naturligtvis varit annorlunda! Här firar en del yngre svenskar med att bli så fulla som möjligt i Hyde Park – jag tror jag har varit där EN gång, typ 1992 eller nåt!

Dag 88 i Lockdown och ok, en del saker har blivit lättare nu! Vissa affärer har öppnat upp igen men långt ifrån alla – vi var inne i West End och jobbade häromdan och där var det faktiskt väldigt mycket stängt fortfarande, mer än vad jag trodde. Lättare att hitta något att äta och dricka men bara som take away. Det är nästan mer folk i rörelse här ute i förorten än mitt inne istan! Plexiglass framför alla kassor och begränsat antal männiksor i affärerna, handsprit överallt och uppmaningar om att hålla avstånd – jag har bara varit i EN icke mat affär sen mitten av mars och jag har ingen brådska att börja gå och handla igen, folk har varit som tokiga här och köat över natten osv! Bara för att man KAN göra fler saker nu, betyder inte att man MÅSTE!

Vi har mycket att va tacksamma över och tänker fortsätta leva som vi har gjort de senaste månaderna, vi är försiktiga och hittills har det funkat så det finns ingen anledning att ändra på det.

Man får nu träffa max 6 pers utanför en eget hushåll men bara utomhus, i ens trädgård går bra men med avstånd naturligtvis! Vi har träffat kompisar några gånger nu och det funkar bra, speciellt nu när det har varit bra väder. Man får resa iväg över dan men inte sova över någonstans.

Så det blir nog inget Sverige för oss i sommar och för den delen tror jag inte att jag hade velat åka dit just nu heller. Svenskarnas syn på detta viruset och hur man ska hantera det är så långt ifrån hur vi har levt sen i mars och upplever det nu men enough about that!

Hemester in the UK för oss och det har jag inget emot just nu! Dessutom har vi ju skaffat båt! 🙂 En 12 meter x 2,10 meter riktig Engelsk kanalbåt eller Narrowboat i detta fallet – vi har tagit över den från makens morbror som har haft den sen slutet på 80-talet. I gott skick men behövs uppdateras, målas och piffas till! Badrum och kök finns ombord och en liten kamin om det blir kyligt! Ett permanent sovrum men tekniskat sett plats för 4 pers att sova, då där just nu finns säte och bord som omvandlas till säng, ungefär som i en husvagn. Men det ska vi nog ta bort och fixa en bäddsoffa istället.

Vi ser så mycket fram emot att börja göra vid den och förhoppningsvis får vi helt tillgång till den inom de närmaste veckorna. ”Hon” heter Alice Sarah och är just nu grön på utsidan men vi ska måla om den, eventuellt blå! Den ligger i en marina lite mer än en timma härifrån, strax utanför Milton Keynes, och med The Grand Union Canal bredvid. Vi har varit där ett par gånger nu och varje gång vi är där ser vi mer och mer potensial och har fler ideer om modernisering. Himla kul ska det bli!

Följ gärna på mitt nya Instagram konto @our.canalboat.adventure

Stay Well!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s