Vecka Ett

Vecka Ett i Lockdown i måndags. Vecka Ett utan hur många dock – det vet vi inte än förräns de börjar se lite resultat men det blir säkert långdraget det här. Den 15 Februari sägs det att det ska bli en omvärdering, så det är ju en månad från nu ungefär. Vojne vojne. Denna Apokalyptiska tillvaro av overklighet och vissa stunder tror man att man är med i en film eller helt enkelt drömmer. Man vågar ibland inte sätta upp saker på sociala medier för folk anger varandra – helt sinnersjukt! Fastän man följer regler och inte är ute, blir man nästan mörkrädd ibland. Nästan alla bilder jag lägger upp på mina sociala medier är tagna i farten genom ett bilfönster. Den enda gången denna veckan jag har varit ute var när vi var och handlade i tisdagskväll, vi kör oftast ganska sent och då är det lite folk.

Smittan är hög såväl som dödligheten och man känner ju överhuvudtaget inte speciellt för att gå ut just nu. Vaccineringen fortsätter i rasande fart och det talas om 24/7 vaccinering ie dygnet runt. Och varför inte om det funkar – om blir jag kallade att få en spruta kl 3 på natten kommer jag som ett skott! Men realistiskt sett dröjer det nog tills i vår nångång minst till jag blir vaccinerad i alla fall – mannen min tidigare då han är äldre än mig.

Lockdown nummer 1 i ordningen var ju mycket lättare när det var varmt ute och man kunde hänga i trädgården – nu känner man ju inte för att gå ut precis när det är regn och grått varje dag – verkligen avis på all snö i Sverige!

Men dagarna går och vi med dem, frukost vid lunchtid och lunch mitt på eftermiddan’ och middag…ja det blir lite senare! Vi sysselsätter oss så gott det går – M’s lektioner har börjat igen så hon har ju lite att hitta på, Julen har städats bort och väntar på att bäras ut i skjulet när det slutar regna och jag går här och påtar med en det ena och än det andra. Jag har lite småprojekt på gång……Skruvade ihop en ny säng häromdan till J’s gamla rum, som nu får sig en liten uppdatering. Vi hade planer på att renovera badrummet nu i början på året men det får ju vänta nu – bara den jäkla vädret blir lite bättre så!

Dottern J fyllde år i måndags och vi kunde ju inte fira som vi brukar, vi körde dit i söndags och lämnade av några presenter men det blev som vanligt en liten pratstund med långt avstånd. Jag kommer själv att spendra min födelsedag i Lockdown om ett par veckor!

Dottern M och hennes kompisar har i alla fall fixat ett hus till Årskurs 2 – dom ska bo i en liten cottage ca 10 min gångväg från Uni, i en liten söt by. Fyra sovrum, två badrum, vardagsrum, kök och trädgård. Det är ju vanligast att dom bor på campus det första året och sen flyttar ut men man måste va ute i god tid för att hitta något vettigt. Två av tjejerna som bor i hennes lägenhet nu och en annan kompis, som just nu är hemma i Hong Kong. Tjejligan. De fyra musketörerna!

Imorron ska vi in till stan och jobba och det ska bli skönt med lite miljöombyte, om är för en stund!

This Too Shall Pass!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s