Håll i och Håll ut

Officiellt började vi vår TREDJE nationella Lockdown igår – Boris höll tal i måndags kväll då säkert hela nationen satt bänkade framför tv’n – men egentligen så är reglerna väldigt lika de som vi har levt med sedan precis innan jul. Den största nya restriktionen är väl att alla skolorna nu är stängda, och det är väl lika bra det! Jag tycker synd om alla föräldrar som än en gång får börja med hemskolning – vi som har lite äldre barn slipper ju det och än en gång har det stora nationella proven blivit inställda nu i vår/sommar.

På plus sidan får vi ju ha dottern M hemma lite längre än väntat,hon har varit hemma på julov sedan den 5 December och just nu så vet dom inte när dom får flytta tillbaka – regeln är att stanna där dom är tills vidare. Jag tycker verkligen synd om ungdomarna – detta första året på Uni har ju verkligen inte blivit som de hade tänkt sig men det här kommer ju inte att vara för evigt och det är väl den lilla morroten som de får ha för att kunna fortsätta blicka framåt. M har varit väldigt ledsen och otroligt omotiverad och det kan man ju förstå. Hon hade så sett fram emot att flytta tillbaka nu efter Jul och bo ihop med sina bästisar igen, även om de var i Lockdown innan så bodde de i alla fall ihop då i November och hade kul på sitt egena lilla sätt och var hemifrån. Nu lär det nog dröja ett tag….antagligen tills i mitten av februari. Men undervisningen börjar igen nu på måndag så då får de ju något att koncentrera sig på igen. Hon och tre andra tjejer har i alla fall hittat ett hus som det ska flytta in i till hösten när de börjar År 2 och det har ju piggat upp dom något i alla fall. Allt för att se lite ljus i den något gråa tillvaron!

Jag tycker det är helt rätt med en ordentlig Lockdown, ska man göra det så gör det ordentligt! Vela inte fram och tillbaka…ska vi eller ska vi inte….stäng ner hela skiten och stäng gränserna så vi blir av med skiten…vela inte så himla mycket! Vi hade väl förväntat oss en ny Lockdown så det kommer ju egentligen inte som någon överraskning, för oss förändras saker inte så mycket – mannen min kan fortfarande jobba så vi har ju i alla fall en inkomst vilket det är många som inte har i dagsläget.

Men visst är det fruktansvärt tråkigt, vissa dagar är helt ok med vissa är också otroligt mörka. Hoppet just nu är att vaccinet kommer ut så fort som möjligt och de jobbar ju på det – 1,6 miljoner har fått första dosen hittills och det ska väl rullas ut med en jäkla fart under de kommande veckorna men när vi vanliga dödliga kommer att kunna få det är väl en helt annan fråga, nån gång under våren i alla fall…..kanske….förhoppningsvis! Man kan ju antingen skratta eller gråta och vi är ju ändå så lyckligt lottade jämför med många andra, så även om man har sina mörka stunder så får man tänka på det och tacka sin Lucky Star varje dag. Det går ju ingen nöd på oss, vi har ju bara tråkigt!

Nyår flöt på som en vanlig dag ungefär – vi hämtade mat men nåt hade gått fel med deras system så vi fick vänta läääänge och när vi väl kom hem så var inte all maten där…typiskt när man skulle ha lite gott på Nyår! Men jag klagade faktiskt dan efter ( och jag brukar inte va nån gnällkärring) och de betalade tillbaka pengarna för hela måltiden, vilket ju bara var att tacka och ta emot! Jag blev Monopoly Queen efter att vi avslutade ett spel som hade varat i tre dagar!

Vi har gjort ett par av våra Lockdown drives så vi kommer ut lite, med planen att köra till nån park och gå en runda, men sist var det så mycket folk ute så man tappar ju helt lusten att ens kliva ut ur bilen….och det gjorde vi inte heller!

Jag var med i lokaradion hemma i Skåneland igår och pratade om den nya Lockdown’en….faccinerade som alla svenskar är av oss här i England! Sverige verkar ju vara rena paradiset jämfört med här!

Så Håll I och Håll Ut är väl det enda vi kan göra just nu och drömma om alla fester och gå på puben och att gå ut och äta och att gå och fika, och att gå på bio och att gå i affärer och att umgås med våra vänner…och bara kunna sitta under en kork-ek och lukta på blommorna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s