Lite Mer Normalt

Imorron är dagen då det kommer att återgå till lite mer normalt här i England – det magiska datumet, den 12 April i nådens år 2021.

Imorron kan restauranger, caféer och pubar öppna igen, fast bara för utomhuservering men det är ju bättre än ingenting! Överallt där man har kört förbi, putsas och fejjas det, och väldigt många ställen har uppdaterat sina uteplatser med nya möbler, stora parasoll och på vissa ställen stora tält. På vår lilla lokala pub här nere på gatan, har det byggts nya bås utomhus och en massa lampor har hängts upp, och stora färglada parasoll står redo.

Det är med nyfiken skräckänsla, som i alla fall jag & min man ser fram emot att puben öppnar igen. Hur kommer det att gå och kommer det att funka? Kommer folk att dra sig som kameler efter vatten till pubarna? Vi har alla varit svältfödda på Englands största tradition sen i december förra året. Svältfödda även på umgänge. Vår lilla pub är ungefär som i Cheers – where everybody knows your name – många stammisar och nästan alltid nån att slänga några ord med. Det ska bli spännande att se….och kanske vi tar oss en liten promenad på kvällskvisten när de åter igen öppnar på onsdag?!

Vanliga affärer får också öppna fr.o.m imorron och inte bara mataffärer och apotek som det har varit innan. Jag har personligen ingen brådska med att gå till nån affär – även om jag gillar att shoppa så kommer det nog att bli kaos de första dagarna, svältfödda som vi är även på denna normala förteelse! Har jag klarat hittills så kan jag nog klara mig lite till! Men bara vetskapen att man kan om man vill, kommer ju att vara helt ny! Vi får bara träffas 6 personer utomhus men vi får nu lov att träffas i varandras trädgårdar!!

Vi kan äntligen åka till båten igen och förra helgen körde vi dit för första gången på 4 månader. Den var förvånansvärt ok och det var ju verkligen positivt- lite för kallt för en åktur men vi planerar att åka dit igen nästa helg. Denna våren/sommaren hoppas vi att kunna fixa till den ordentligt och vi ska börja med det lilla badrummet är det tänkt. Nu är båten också vår ”på riktigt” då vi har tagit över kostnaden för Marinan där båten ligger.

Dotter M var hemma några dagar förra veckan men har åkt tillbaka till Uni nu. Hon trivs fortfarande väldigt bra och nu kommer studenterna också att få lite mer frihet framöver.

Vi har tagit några daytrips ner mot kusten med dottern J och hennes sambo. Dom har varit hemma så mycket och behöver vänja sig lite inför vår stundande frihet!!!

Framtiden känns ljusare och ljusare – vi har bokat in lite semestrar att se fram emot – och bara det att vi kommer att få börja umgås med vänner igen känns som en ynnest. Jag tror aldrig att allt kommer att återgå till som det var innan Covid men man kan ju börja leva efter Det Nya Normala, och det är kanske inte så dumt ändå!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s